Stories that move - Online oktatási portál

Nemzetközi együttműködés keretein belül létrejött oktatási platform az amszterdami Anne Frank ház vezetésével.

Separator item

A Stories that move című projekt keretei között létrejött platform a Magyarországon is adaptált az Előítélet-mentesség oktatását segítő munkafüzetekből kiinduló online oktatási felület, melyben fiatalok osztják meg fiatalokkal a diszkriminációval, előítéletekkel kapcsolatos gondolataikat, tapasztalataikat. A weboldal reflektál a diákok sokszínű tapasztalataira, valamint azokra a kihívásokra, amelyekkel a mai Európának szembe kell néznie, s online feladatokkal segíti a 14-17 éves korosztályt, hogy megismerkedjenek a gyűlöletbeszéd, a kirekesztés, diszkrimináció, valamint a felelős állampolgárság és aktív szerepvállalás témáival.

A platform több nyelven (angol, magyar, német, szlovák, lengyel, ukrán) elérhető lesz, a projektben résztvevő országok nemzeti nyelvének (Hollandia, Magyarország, Németország, Ausztria, Szlovákia, Lengyelország, Ukrajna) megfelelően.

Angol nyelvszakos vagy angolul beszélő kollégák figyelmébe ajánljuk, hogy a weboldalon található tematikus leckék közül a ’Seeing and Being’ címűt már ki is tudják próbálni tanóráikon. Köszönjük, ha a kipróbálással és az azt követő értékeléssel hozzájárulnak a projekt fejlesztéséhez.

A kipróbáláshoz szükséges további információk:

For educators

As an educator you will be able to access the online learning tool by logging in here. Once you are logged in you can set up your own class, plan your lessons and view your students work. For a short summary of the aims and methods of the learning path 'Seeing & Being" please click here.
When you have finished the learning path, please share your experience with us by using the following feedback form.

For your students

For each class that you set up you will receive a PIN code. Share the PIN code and this link with your students to get started. After your students have completed the learning path, please share this link to the student feedback form for "Seeing & Being".

 

 

{

Szakmai találkozó, Amszterdam 2015

A teljes galéria megtekintéséhez kattintson a képre!