IWitness

A Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványa digitális oktatási platformja

Separator item

Az IWitness a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvány digitális oktatási platformja. 2500 teljes videóinterjú mellett magyar nyelvű multimédiás, digitális tananyagokat tartalmaz, melyek mindegyike megfelel a tantervi előírásoknak és követelményeknek (NAT és Kerettantervek).

 

A felületen 2018 januárjában 18 magyar nyelvű tananyag, valamint közel 200 magyar nyelvű interjú és 30 tematikus klip érhető el.

A tananyagok különböző témákat dolgoznak fel: előítéletek, holokauszt, antiszemitizmus, 1956-os forradalom, film és videóinterjú (Saul fia, 1945, Mindenki).

A feladatok videóinterjúkra épülnek, fejlesztik a diákok digitális műveltségét, kritikai gondolkodását, valamint több, más 21. századi kompetenciát.

 

Tudnivalók az IWitness-ről:

● A felület tanárok és diákok számára ingyenesen elérhető és használható, a felhasználáshoz egyszeri regisztráció szükséges

● A benne található feladatok a differenciált oktatást is segítik

● Több, mint 1600 élettörténetet tartalmaz: a holokauszt és más népirtások túlélőinek és szemtanúinak tanúvallomásait.

● Feladatai megfelelnek a tantervi követelményeknek.

● Multimédiás feladatokat tartalmaz, melyek számos tantárgyban használhatóak (pl. történelem, irodalom, idegen nyelv, médiaismeret, etika, társadalomismeret, stb.)

● A felületen található tananyagok között hét magyar nyelvű szerepel

● A platform kollaboratív tanulási felülettel is szolgál

 

Az IWitness-ben található multimédiás feladatokban a diákok a konstruktivista pedagógiai szemlélet szerint dolgoznak. A feladatok olyan kognitív képességeket és készségeket fejlesztenek, mint elemzőkészség, szintézis és érvelés képessége, média- és digitális műveltség fejlesztése, szövegértés és reflektív szövegalkotó képesség fejlesztése.