„A művészet az elmondhatatlan tolmácsa” - Művészeti pályázat 2017, zárórendezvény

Separator item

A Zachor Alapítvány a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvánnyal együttműködve immár 5. alkalommal hirdetett meg művészeti pályázatot általános iskola felső tagozatán tanuló és középiskolás diákok számára január 27-e - az auschwitz-birkenaui láger felszabadulásának évfordulója és a holokauszt nemzetközi emléknapja - tiszteletére. 

A pályaművek a USC Soá Alapítvány IWitness digitális platformján található, holokauszt-túlélőkkel és szemtanúkkal készített interjúklipek alapján készültek.

A pályázat záró rendezvényének idén is a Ludwig Múzeum adott helyet, amelyet ezúton is köszönünk.

Idén 163 pályamunka – rajz, festmény, fotómontázs, vers, novella, zenemű - érkezett az ország számos pontjáról: Kecskemét, Pusztaszabolcs, Szabadka, Sárospatak, Budapest, Biharszentjános, Sándorfalva, Keszthely, Berettyóújfalu, Győr, Szalárd, Nagyvárad, Békéscsaba, Pécs, Miskolc, Kisvárda, Szeged, Hódmezővásárhely, Szedres

A pályaművek megtekintéséhez kattintson IDE

A beérkezett rajzokból, festményekből 14 alkotás került kiválasztásra -  a kiválasztott pályaművek részt vesznek az ősszel megrendezésre kerülő aukción, valamint vándorkiállításként megtekinthetőek különböző helyszíneken. A kiállítást 2017. május 25-én a művészeti pályázat záró rendezvényén nyitottuk meg a Ludwig Múzeumban, melynek során a látogatók  QR-kód olvasó applikáció segítségével meg tudták tekinteni az egyes pályaművek alapjául szolgáló interjúrészleteket. 

A záró programon kollégáival részt vett Dr. Aáry-Tamás Lajos, oktatási jogok biztosa.


A kiállítás (ld. fotóalbum) iskolák számára ingyenesen megrendelhető. Előjegyzés a 2017/18-as tanévre a zachor@zachor.hu email címen.

A záró rendezvényről, valamint a kiállításról készült fotók megtekinthetőek az alábbi albumban:

{

dsc4746-zachor.jpg

A teljes galéria megtekintéséhez kattintson a képre!